Individuele begeleiding

Balans kan bestaan als er voldoende rust en harmonie is om jezelf in evenwicht te houden. Dit geldt op lichamelijk, mentaal en emotioneel vlak. Hoe steviger het vlak is waarop je balanceert hoe meer balast je kunt dragen en hoe minder zwaar die belasting dan voelt. Je voelt je veerkrachtiger en daarmee creëer je voor jezelf ruimte en vrijheid om te bewegen. 

Bij de intake brengen we je gezondheid in kaart, ik doe waar nodig onderzoek en samen kijken we welk gebied je aandacht wilt geven of wilt veranderen. Hiervoor wordt een plan van aanpak gemaakt waarbij jouw persoonlijke drijfveren en de eigen regie de rode draad vormen in het behandeltraject. Met een gezonde dosis zelfreflectie zul je merken dat we veel meer aankunnen dan we in eerste instantie denken. Al na de intake zijn de eerste stappen gezet. 

“Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain.”

Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. Dat vraagt om maatwerk in de zorg en juist dit maakt voor mij een behandeling interessant. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte zelf. 

Als trainer van Positieve Gezondheid en implementatie coach van Limburg Positief Gezond is het mijn missie om mensen te laten ervaren wat hun veerkracht is en ze vanuit vertrouwen en naar tevredenheid een zinvol en waardevol leven te laten leiden. Mijn cliënten inspireren me enorm en ik hoop jou ook te mogen inspireren. 

Als je wilt werken aan een gezond lichaam waarbij je je lichaam anders wilt gaan gebruiken kun je met de volgende indicaties bij mij terecht:

  • Lichamelijke klachten voorkomend uit een verkeerd houdings- en bewegingspatroon (gewricht- en spierklachten)
  • Lichamelijke klachten voorkomend uit spanning (spier-, buik- of ademhalingsklachten)
  • Chronische pijnklachten
  • Incontinentieklachten
  • Slaapproblemen
  • Parkinson/ MS
  • Zwangerschapsbegeleiding 

Bewegen – slapen – ontspannen

Estelle maakt gebruik van de drie pijlers: bewegen, ontspannen en slapen om jouw gezondheid terug in balans te brengen. Lees hieronder meer over slaapcoaching:

Slapen

Merk je dat je moeilijk in slaap komt, of dat je wel inslaapt maar moeilijk kunt doorslapen en word je hierdoor niet uitgerust wakker? Slaap is de periode van inactiviteit en afwezigheid van wakend bewustzijn, waarbij het lichaam tot rust komt. Tijdens het slapen herstelt je lichaam zowel fysiek als mentaal. Als het slaappatroon om wat voor reden verstoord is dan heeft dat invloed op je dagelijkse functioneren en kan dat je uit balans brengen. Door middel van een 24 uurs analyse inclusief slaapanalyse gaan we kijken hoe je weer een betere, rustigere en kwalitatief goede slaap kunt krijgen. Je krijgt meer inzicht in je slaap en je ervaart dat je door eenvoudige oefeningen je slaap kunt beïnvloeden en zo energieker aan de dag start.